Да преобразим пространството под покрива !/Space under the roof!

Как се преобрази прашният и пълен с вехтории таван.
Спретнахме сили , изчистихме ,престройхме и преобразихме таванското помещение от склад в уютно местенце за живеене , отдих и разсейване от ежедневието.
Разположихме на прашният таван дневна , спалня , трапезария и кухня , като за по просторна визия помещенията са събрани в едно и се отделят единствени по предназна1ените им функции и представлявашите ги мебели.

За дневната част създадохме кът от 2 канапета  с по три местосядания и маса за чай и кафе от естествена дървесина. Самата дневна зона се спотайва в образувала се ниша след изграждането на Банята, като се образува тих и спокоен кът за почивка. Спрямо спалнята е отделена чрез декоративни рафтове и ТВ модул . Изгледа на дневната зоно е почти към цялата фронтова част на помещението.
Спалнята също е разположена в ниша , но въпреки това придава просторен изглед съчетан умело с уют и дискретност.
Кухнята и трапезарната част са непосредствено една до друга предразполагайки за лесно обслужване и отсервиране. Трапезната част е представена от група мебели , маса и шест стола
от масивна дървесина.
Изглед от кухненската част към останалото пространство.
Непосредствено зад трапезната маса е разположен скрин с огледало като представител на входно антре и място за бърз багаж , като чанти и др.
Тавана се отличава с типична мансардна визия и таван гредоред с ясно изразени и контрастни греди , комините в помещението са облицовани с естествен камък реден на тясната страна(кокъл) допринасящи за леки нотки на етно мотив. Използваните цветове са предимно телесни за мебелите и интериорното пространство.

Коментари

Популярни публикации