Дървена къща


Обзавеждане на сглобяема къща от профилирани трупи от дървесина.


Зададената  сграда от дървесина се състой от един етаж с обща площ 94м2 , като свободната площ е 64м2, на тази площ са предвидени следните помещения : дневна с площ от 20.5 м2, кухня с трапезарна  част 9.8м2 , спалня с площ 15.5 м2 , детска стая с площ 10.8 м2 за две деца на възраст 12 и 15 години, баня с площ 7м2, антре с площ 6.8 м2  .В основи на концепцията за обзавеждане на сглобяемата сграда от дървесина се прилагат предимно следните материали: масивна дървесина , метал и стъкло , използването на тези материали предизвиква едновременно усещане за уютна и класическа обстановка в интериора, като масивната дървесина с отличаващата й текстура показва вруската на човек със заобикалчщата го среда , а използването на метал и стъкло в интериора го правят по просторно.Друг силно въздействащ елемент на интериора е цветовата композиция,всъщност цвета в интериора е основно изразно средство за една обемно – пространствена композиция.Видът и начинът на изплозване на цветовете може силно да промени видът на интериора.Цветовете на стените, подовете и таваните видимо променят помещението.В зададеният ми интериор съм заложил на класическа комбинация от бяло боядисани стени в комбинация със запазване на естественият цвят на дървесина от бял бор .Изплозването на светли тонове от цветовата гама придават внушение за по – голям обем и пространство.Усещането за светлина и пространство се засилва и от големите размери на прозорците на даденият ми интериор,като целта е максимално да се използва естествената светлина.Комбинацията между бял и дървесен цвят внася усещане за простор и уют, а присъствието на стъкло и метал допринасят за модерната визия на интериора.

Всекидневна 

 Зоната за почивка е обособена непосредствено до прозорците за да могат ползуващите да се наслаждават максимално на дневната светлина .Обзавеждането на зоната за почивка се състой от едно триместно канапе с лежанка , което е разположено под прозорците.Пред него се намира ниска масичка за кафе и чай , в удобна позиция за обслужване от всяка страна на канапето.


Това разположение предлага на седящите изглед едновременно към входната врата и към останалите зони на помещението , пред зоната за почивка е разположена камина ,която допринася за уюта в дневната зона. Дневната част е оборудвана с кът за четене и индивидуален мебел за почивка разположен непосредствено до рафтове предвидени за книги , кътът е оборудван и с допълнително осветление. При даденото ни разположение на мебелите в дневната зона подходящо място за телевизора се явява стената намираща се непосредствено до входната врата за помещението. И тъй като спалната зона е разположена веднага след дневната зона ,това им разположение  провокира да внасянето в интериорното пространство на въртящ се модул за ТВ , оборудван с отворен обем за ДВД система. С ротиращата си функция модула позволява един телевизор да се използва за две отделни помещения , като едновременоо внася модерна визия в интериора и разделя две зони.
 

Спалнята 


Непосредствено от дневната зона преминаваме към спалнята .Поради малкото пространство съм свел интериорните врати до минимум и между дневната и спалнята  преградите са декоративни , като представляват по – горе споменатите рафтове за книги и стена с въртящ се модул за ТВ и ДВД, като помежду си са разделени с отворен обем сотразмери в широчина 900мм.
В спалнята се  обособяват следните зони :
-          Зона сън:
Разполага с легло с размери на матрака 1600х2000 като е разположено срещу стената с ТВ модула.
-          Зона за съхранение
Разполага с гардероб с размеро 2100х1900 обурудван с лостове за къси и дълги дрехи и рафтове и плузгащи врати поради тясното пространство

-          Зона за работа
Разположението е непосредствено до прозореца за да се използва максимално дневната светлина

-          Зона за оглеждане и хигиена



Интересните мебели :

 
Дизайна на масичката съчетава в се бе си изпълнение от класически прави линии съчетани с леко загатнати заоблени форми в долната част на краката.Материалите използвани за нея са затъмнено  стъкло и масивна дървесина от бял бор .Като сами по себе си материалите изграждат два отделни детаила ,като предоставят възможност за отделно ползване.Външният скелет на масичката е от стъкло с дебелина 6мм ,като представлява изцяло излята форма на маса с отворено обемно пространство в горният плот  с следните размери : 801х21мм това пространство е необходимо за да се поставят в него детайлите от масивна дървесина. Самите детайли от масив представляват 4 броя слепени помежду си дъски с дебелина 20мм,широчина 800мм и дължина 500мм служещи за плот и крака от детайли от масив с размер на страната към плота 160мм , акъм пода 30 мм като прехода между двата размера става с изрязване на част от детайла с заоблена форма следваща линията на крака от стъкло. Целта на конструкцията на масичката е да се разпъва без използването на механизми ,като дървените плотове от двете страни се изтеглят отдвете страни на стъкленият скелет.



Модулът е изграден от масивна дървесина ,като плотовете са от слепени отделни дъски. През центъра на модула минава метален прът с кухина за олекотяване и отвор за достъп на електрическа инсталация кабел за телевизионни програми,като пръта и дървената конструкция са свързани посредством ротиращ механизъм ,с помоща на който модула се върти около оста си.В ниската си част разполага с обемен отворт за поставяне на ДВД система ,стойки за компакт дискове , тв тунер и декорации. Телевизора е окачен на стоика за панел от масивна дървесина с размери 1200х900х40.От другата страна е закачена картина за декоративен вид.








Коментари

Популярни публикации