Кафе - Бар "ПАУЗА"



Подробности: 



Разработването на проект обвързан пряко с дизайна и аранжирането на градски парк на територията на град Берковица. Сам по себе си представлява отделен кът в парковото пространство изграден върху предварително дренажиран терен за по лесно предотвратяване нa земната влага , нанасянето на отделни стъпки от железо – бетон предназначени за захващането на греди от масивна дървесина предназначени за изграждането на паркова конструкция от тип Пергола за подслон на Кафе – бар за сезонна употреба през пролетно – летните дни на годината.Избраната от мен постройка наподобява голяма и масивна пергола .Спрял съм се точно на нея заради откритото пространство към природата и максималното постъпване на естествена и слънчева светлина .

При появата на облачета с дъждовно настроение  предвиждам изцяло стъклен покрив от стъклени платна с дебелина 30мм закалени и ударо – устойчиви на удар със сила 2100 N .

Като зоните над местата за клиентите са с панели от затъмнени стъкла предлагащи по – плътна сянка.Самите панели лежат на хоризонталните греди като предваритено е издълбан в тях фалц , застопуряват се посредством первази от масивна дървесина .


За удобството на посетителите се предвиждат две конфигурации от сепарета всяко от който с по 10 местосядания  , предназначени за по – гол еми компании.





Четри конфигурации с по четири местосядания за всяко . Като всяка сама по себе си е отделена със собствен подиум ( терен с различна височина от останалата част на помещението) изграден от масивна дървесина на аломиниево скеле.

Централната част е оборудвана с бар предлагащ напитки и сандвичи за бързо хапване. Като предлага възможност за изплозване от посетителите посредством двадест и осем бар

стола .Заведението е предвидено за обзслужване посредством сервиращ персонал.  





Интересни мебели : 



Двуместен диван създаден за да представи уникалната комбинация между масивна дървесина и текстил.За да бъде пропорционална комбинацията  предвиждам подлакътници свързани с основата на дивана от масивни детайли отново слепени помеждуси придаваики тежест на изделието. Самите седалки са от дунапрен и основа от шперплат и масивна дървесина цялостно тапицирани с общ размер само на седалката 280мм.Подходяща визия за придаване на тежест и уют едновременно.

Общата височина на седалката е  380мм , а височината на облегалката е 280мм ,като ниска и рамер се компенсира с по – голямата дълбочина на седалката ,която допринася за кратък ,но качествен отдих на посетителите след дълга разходка в парка.Площа за сядане за един човек е 600мм в ширина , а дълбочината на сядане е 630мм.Височината на подлакътника е 100мм.



Диван изграден от масивна дървесина и дунапренени възглавници с твърда основа и тапицирани с текстилна дамаска.Размерите на двойката диван са 1400/920 като габаритната височина е 600.Облегалките са комбинации от възглавници с цилиндрична форма от дунапрен , тапицирани и нанизани на греда с размер 100/100/1200 ,като всяка от възглавниците е с размер ф-180 и размер 550мм в дължина.


Масата се състой от слепени помежду си клинонарязани сегменти от масив образуващи детайли тип фасониран материал (греди) .Габаритните размери на масата :1400/800/450 .Интересното е съставянето на плота от греди с размер 1400/70/100мм с разтояние помежду им от 3мм.

Маса с размери 500мм/500мм височина 400мм ,като плота е с дебелина 350мм 500/500мм

А основата  350/350мм  с височина 50мм. Материала е масивна дървесина боядисана в зелено или бяло.

За боядисване на дървесината съм ползвал бой на фирмата ТИКУРИЛА.

За днес стига толкова :) 
















Коментари

Популярни публикации